Hvala gosn. Vlatko
Ja za to mixanje koliko znam stavis 2-3 bjelanjka, 2 banane, mlijeko, plazma keks, kikiriki puter, kasika meda i onda mozes jos staviti ako orahe, grozdjice i sta jos hoces samo da je hranjivo. Ja nisam stavljao kikirki puter, med zavisno koliki mi bude secer, ali sam stavljao kras expres 1-2kasike radi ukusa.
Sada kada pijem protein i dalje mixam jaja, mlijeko, banane, med, plazmu i mjericu proteina. S obzirom da treniram obicno oko 6 pa negdje do pola 8, poslije ovoga sejka pojedem jos samo musli za veceru i onda prede spavanje opet obicno casu mlijeka i babanu (jebga i ovo mi zavisi od secera u krvi).
Sta ti ga to dodje, ako je to ono sto ja mislim, a mislim na ponavljanje istih vjezbi na koje si misici naviknu, onda mijenjati vrste treninga svake 2-4 sedmice ili ako nista intenzitet, bas sam juce procitao kako je dobro kombinovati jedanput raditi trening s velikom kilazom i malo ponavljanja, drugi put srednja kilaza i ponavljanje, treci mala kilaza puno ponavljanja. Poenta je stalno mijenjati i ne dati misicima da se naviknu na odredjen tip vjezbi.
Sto se tice proteina to nije hemija, to je dodatak ishrani i nema koji sportista to ne uzima, proteine piju cak i ljudi koji su na dijeti. Takodje od svih suplemenata zajedno sa amino kiselinama (one su dio proteina) i glutaminom to je najbolji nacin na dobijanju ciste misicne mase. Probao sam ja i i preparat na bazi nitiricnih oksida i odlican je ali dok ga pijes, cim prestanes em' ispuses em' oslabis i eto te haman na pocetku.
Ja pijem protein jer mi daje dugotrajniji ucinak, jer s obzirom na fax i obaveze ne mogu si garantovat da cu trenirati narednih 2 mjeseca ili vise bez prestanka, i iz tog razloga ne zelim da bacim bruku para na suplement koji ce mi ispuhat kada napravim pauzu od 15 dana jer spremam ispit.
Moj savjet ti je dule uzmi najmanje pakovanje proteina koje mozes i probaj, ako ti se svidi nastavi, a ako ne baci.
P.S. Na kraju niko te ne pita niti koga zanima pijes li sta od preparata kad se fino izgradis i skines na plazi

Jedino ko ce te pitati je neki bilder za kojeg te nije briga