Balkan Juve thread (23 Viewers)

Mar 14, 2004
4,926
E, da te pitam nešto...ja već duže vrijeme razmišljam posjetit taj velebni Beograd sa društvom, najvjerojatnije u sklopu nekog koncerta kad bude neš što nam se svidi(vi imate puno bolje programe nego mi). Uglavnom, kakva je atmosfera kod vas, na relaciji Hrv-Srb? Jel sigurno da 3,4 purgera izadju van normalno? :D Ja sam upoznao ljetos neke Srbe i kažu da je situacija sasvim normalna, da ne bi smjelo bit nikakvih problema i to, osim ak bas ne naletis na neke teze idiote...još kažu kad tamo pičke upoznaju nekog purgera da polude za njim, isto ko kad ovdje upozanju Beogradjana i tak...ima tu kakve istine? Volio bi i da umočim ako već dodjem. :D

To ti i ja mogu reć,svi će te dobro pozdravit i zapit i biće ono: KO NAS BRE ZAVADI :) naravno ja ih na to u rodno mjesto pošaljem iste sekunde. Inaće poslovno idem svakih mjesec dana u BG i nikakvih problema nikad nije bilo. Naravno ako ne provociraš,ako provociraš bog ti pomogao kako u ZG tako i tamo :)

Buy on AliExpress.com

V

Senior Member
Jun 8, 2005
20,110
  • V

V

To ti i ja mogu reć,svi će te dobro pozdravit i zapit i biće ono: KO NAS BRE ZAVADI :) naravno ja ih na to u rodno mjesto pošaljem iste sekunde. Inaće poslovno idem svakih mjesec dana u BG i nikakvih problema nikad nije bilo. Naravno ako ne provociraš,ako provociraš bog ti pomogao kako u ZG tako i tamo :)
Pa normalno, bez provociranja i to...ma brijem da je isto i tu i tam, ak si normalan čovjek normalno ćeš proć.

Cruello, barkuss, kak se ti zoveš, jebote? Pravo ime. :D

Dostoevsky

Tzu
Administrator
May 27, 2007
89,008
Hvala gosn. Vlatko :D

Ja za to mixanje koliko znam stavis 2-3 bjelanjka, 2 banane, mlijeko, plazma keks, kikiriki puter, kasika meda i onda mozes jos staviti ako orahe, grozdjice i sta jos hoces samo da je hranjivo. Ja nisam stavljao kikirki puter, med zavisno koliki mi bude secer, ali sam stavljao kras expres 1-2kasike radi ukusa.

Sada kada pijem protein i dalje mixam jaja, mlijeko, banane, med, plazmu i mjericu proteina. S obzirom da treniram obicno oko 6 pa negdje do pola 8, poslije ovoga sejka pojedem jos samo musli za veceru i onda prede spavanje opet obicno casu mlijeka i babanu (jebga i ovo mi zavisi od secera u krvi).

Sta ti ga to dodje, ako je to ono sto ja mislim, a mislim na ponavljanje istih vjezbi na koje si misici naviknu, onda mijenjati vrste treninga svake 2-4 sedmice ili ako nista intenzitet, bas sam juce procitao kako je dobro kombinovati jedanput raditi trening s velikom kilazom i malo ponavljanja, drugi put srednja kilaza i ponavljanje, treci mala kilaza puno ponavljanja. Poenta je stalno mijenjati i ne dati misicima da se naviknu na odredjen tip vjezbi.

Sto se tice proteina to nije hemija, to je dodatak ishrani i nema koji sportista to ne uzima, proteine piju cak i ljudi koji su na dijeti. Takodje od svih suplemenata zajedno sa amino kiselinama (one su dio proteina) i glutaminom to je najbolji nacin na dobijanju ciste misicne mase. Probao sam ja i i preparat na bazi nitiricnih oksida i odlican je ali dok ga pijes, cim prestanes em' ispuses em' oslabis i eto te haman na pocetku.

Ja pijem protein jer mi daje dugotrajniji ucinak, jer s obzirom na fax i obaveze ne mogu si garantovat da cu trenirati narednih 2 mjeseca ili vise bez prestanka, i iz tog razloga ne zelim da bacim bruku para na suplement koji ce mi ispuhat kada napravim pauzu od 15 dana jer spremam ispit.

Moj savjet ti je dule uzmi najmanje pakovanje proteina koje mozes i probaj, ako ti se svidi nastavi, a ako ne baci.

P.S. Na kraju niko te ne pita niti koga zanima pijes li sta od preparata kad se fino izgradis i skines na plazi :p Jedino ko ce te pitati je neki bilder za kojeg te nije briga :D
Hvala na odgovoru.

Stacioniranje, mislio sam...tj. cuo sam da ima neki period kada vezbas da ti uopste "ne prima" to sto radis i da treba da prodje neki period da se sve to vrati na staro. Ovaj lik sto mi je to pricao kaze da moze da traje i 6 meseci pa pitam sta je i da li uopste tako nesto postoji? Da menjam vezbe sam i ja cuo i to od skoro nazalost i krenuo sam da radim drugacije.

Nije meni sto ce me neko pitati a meni glupo da kazem nego sam jednostavno hteo da probam da vezbam bez icega, onako, prirodno. Ako bih ikada nesto i probao to ce biti samo protein.

V

Senior Member
Jun 8, 2005
20,110
  • V

V

Vlatko said : "Alen, Alan and Hrvoje are the worst names ever"

Nemoj lagat. Dobro pamtim da si to rekao. :D
Pa je, ružna su totalno. Zato sam ga i zajebavo da nije Horvat prezime. Nema mi goreg od te kombinacije. Hrvoje Horvat. :D

Al moje mi je isto u kurcu, lomiš jezik dok ga kažeš.

V

Senior Member
Jun 8, 2005
20,110
  • V

V

Hvala na odgovoru.

Stacioniranje, mislio sam...tj. cuo sam da ima neki period kada vezbas da ti uopste "ne prima" to sto radis i da treba da prodje neki period da se sve to vrati na staro. Ovaj lik sto mi je to pricao kaze da moze da traje i 6 meseci pa pitam sta je i da li uopste tako nesto postoji? Da menjam vezbe sam i ja cuo i to od skoro nazalost i krenuo sam da radim drugacije.

Nije meni sto ce me neko pitati a meni glupo da kazem nego sam jednostavno hteo da probam da vezbam bez icega, onako, prirodno. Ako bih ikada nesto i probao to ce biti samo protein.
To je ono na engleski što zovu "stalling" i koliko ja znam to se prvenstveno odnosi na period kada više ne možeš postepeno dodavat kilažu. Npr., svako vježbanje dodaješ 2,5kg na odredjenu vježbu i nakon nekog vremena dodješ do plafona i ne možeš više, znači zapeo si. Onda moraš da radiš neko vrijeme sa tom kilažom i nakon nekog vremena opet probaš povećat kilažu, makar sa jako malo ponavljanja, samo da probiješ taj plafon. I onda opet nastaviš.

Možeš više o tome pročitat ovdje:
http://stronglifts.com/forum/stronglifts-5x5-official-faq-t11443-15.html#p214199

Ujedno ta stranica ima i dobar program za snagu, možda zgodno tebi koji vježbaš doma ali ako imaš šipku i bench klupicu:
http://stronglifts.com/stronglifts-5x5-beginner-strength-training-program/

V

Senior Member
Jun 8, 2005
20,110
  • V

V

Jebote, ovi Srbi imaju sve svoje samo da ne troše naše. Multivita umjesto Cedevite, pa ni Kraš express nemaju..šta umjesto njega imate? :D

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 23)