Ma imam i ja tako nest slicno, ali ja jos nikada nisam otisao kod doktora za to. I meni se peruta po obrvama posebno i to crvenilo oko nosa mi zna pravo ici na zivce i iza usiju uvijek imam malo. Peruti nemam, ali valjda zbog zivaca volim da se cackam po glavi (posebno kad ucim) i struzem skroz male naslage.
Mada obrve su mi vrh, imam osjecaj da 3 sata bez prestanka mi moze ispadati "perut"
Mada obrve su mi vrh, imam osjecaj da 3 sata bez prestanka mi moze ispadati "perut"
A za to crvenilo i ljuskanke kod obrva i oko ušiju sam našao lijek koji mi je to maknuo skroz, hrvatski je proizvod i zove se Prunaks, ne znam dal ga ima kod vas. Na biljnoj je bazi i mala bočica dodje kod nas 150kn al traje to dugo. Pogledaj u ljekarnama, ovo ti je njihova stranica.
Ali prije svega, odi dermatologu. To je stvar koja se progresivno pojačava, ili smanjuje. U svakom slučaju, što prije to počneš tretirati, bit će ti lakše. Govorim ti iz osobnog iskustva, jer meni je bilo to skroz ok do ove zime. Evo ti kratki opis šta je seboreja:
Seborojički dermatitis je upala gornjih slojeva kože koja uzrokuje ljuštenje i crvenilo na koži glave , lica i torza. Počima postupno, uzrokujući dugo i masno ljuštenje kože (perut), obično na tjemenu, zaliscima, između obrva, oko nosa, ojedi iza uha, u ušima (zvukovodu) na središnjem dijelu prsiju.
Seborojički dermatitis je stanje čiji simptomi mogu potpuno prestati ili se, što je vjerojatnije, povremeno vraćati (recividitet).
Razlozi pojavljivanja seborojičkog dermatitisa su složeni i višefaktoralni: obiteljsko naslijeđe, stres, imunitet, klimatski razlozi, prehrambeni, neurološke bolesti. Mehanizam nastanka nije u potpunosti rasvijetljen.
Seborojički dermatitis je stanje čiji simptomi mogu potpuno prestati ili se, što je vjerojatnije, povremeno vraćati (recividitet).
Razlozi pojavljivanja seborojičkog dermatitisa su složeni i višefaktoralni: obiteljsko naslijeđe, stres, imunitet, klimatski razlozi, prehrambeni, neurološke bolesti. Mehanizam nastanka nije u potpunosti rasvijetljen.