Balkan Juve thread (17 Viewers)

Dostoevsky

Tzu
Administrator
May 27, 2007
88,989
Da, znam da se uzima odmah posle vezbi. Ali znam da ih neko koristi i dosta puta dnevno.

Znam da jedan vegeterijanac pije po 5 puta dnevno. Kazu da ne valja za bubrege kad se pije previse, mada nije dokazano da Whey steti uopste. Al kako god, nebi ni uzimao toliko, mislim da je previse, a i nemam ja para za to planinarenje. :D

V

Senior Member
Jun 8, 2005
20,110
  • V

V

Ma znam, ali opet pitanje je koliko pita dnevno se pije.

Ja znam da jedan lik sto kida pije 5 puta dnevno npr. Znam da je Oggy uzimao pa da vidim kako je on koristio.

Ja sam mislio 2 puta dnevno max. al cisto da vidim kako/sta od nekog sto zna.
Mislim da ti je optimalno jedan nakon treninga, on je obavezan, i svaku vecer jedan prije spavanja. Mislim da ti vise nije potrebno, a i više te po djepu udara.

Ja sam svega 2-3 mjeseca koristio whey i odustao, što zbog financija, što zbog ne prevelikog učinka. To je dodatak prehrani, znači od njega nećeš napredovati ako ti prehrana nije sredjena na BB. Tako da, po mom mišljenju, whey ti može koristit jedino onda kada dereš kilu piletine dnevno.

Osobno ne pijem whey već 3-4 mjeseca a trening mi teče apsolutno isto. Ako si možeš priuštit, krkaj, neće škodit ali nemoj očekivat ne znam ti šta.

Dostoevsky

Tzu
Administrator
May 27, 2007
88,989
A da, smor :sigh:

Koje djubre, 2 obroka dnevno treba piletina mrtva...odakle bre, jebem ti zivot :D

Ali brate kad ne mogu da se ugojim, hteo bi da predjem 70kg po prvi put, i dalje sam malo ispod toga. I kad jedem po 4-5 puta dnevno nece. Mislim da bi mi to pomoglo ali ne mogu ja bas toliko da pazim na ostala jela i da pazim toliko. Ne znam ni sam, videcu vec nesto..

V

Senior Member
Jun 8, 2005
20,110
  • V

V

Ma da, ja ne kuzim kako neko moze izfinancirat tu prehranu, samo tuna, piletina, sir...a kamo li to jest svaki dan. :inter:

Ja za ručak jedem šta stara skuha(danas pita krumpir/meso :lick: ) a ujutro neko pecivo, salama, standardno. Isto tako oko podne, a navečer šta mi pod ruku padne.

Nece ti whey pomoc da nabacis kile, to definitivno. Al još si ti i mlad, doći će to, nemoj se silit. Ja sam čitav život bio mršavac, ispod i oko 70kg na 185cm, a žderao sam kao konj...ja sam tu barijeru probio sa neke 22 godine tek.

Oggy

and the Cockroaches
Dec 27, 2005
7,511
Vidi, kao sto ti je Gio vec rekao treba ti otprilike oko 2gr proteina po kilogramu tezine, ako imas love najbolje je uzimati 2-3 puta dnevno, a ako ne najbolje je odmah poslije treninga. Pred spavanje takodje mozes, mada ja licno mislim da je bolje uzeti mladi sir, a uz dorucak popiti protein. To sto ljudi uzimaju po 5 puta dnevno je ja mislim pretjerivanje, jer sa svakim obrokom ti uneses i proteine, jedino ako si mrcina i prfoesionalac onda ok.

Isto tako kao sto ti je Vlatko rekao neces vidjeti neke nagle rezultate ili skok u kilazi, ali ce ti definitivno pomoci sto u izgradnji mase, sto u oporavku misica i samim tim izdrzljivosti i snazi.

I kad kupujes gledas koliko ima servinga i samim tim racunas koliko ti moze biti.

Ja licno smatram da je protein osnovni suplement koji se treba uzimati, ako se razmislja o suplementima a onda ide kreatin.

Dostoevsky

Tzu
Administrator
May 27, 2007
88,989
Ma da, ja ne kuzim kako neko moze izfinancirat tu prehranu, samo tuna, piletina, sir...a kamo li to jest svaki dan. :inter:

Ja za ručak jedem šta stara skuha(danas pita krumpir/meso :lick: ) a ujutro neko pecivo, salama, standardno. Isto tako oko podne, a navečer šta mi pod ruku padne.

Nece ti whey pomoc da nabacis kile, to definitivno. Al još si ti i mlad, doći će to, nemoj se silit. Ja sam čitav život bio mršavac, ispod i oko 70kg na 185cm, a žderao sam kao konj...ja sam tu barijeru probio sa neke 22 godine tek.
Ko ce da ceka :cry:

Isti smo kad dodje do ishrane :D Ja jedem sve i svasta. Kao radim i na stomaku, ali sabijem tortu nisi ni svestan koliko brzo. :D

Da bi sve bilo extra mora da patis i da zrtvujes ishranu, al tesko da ja to mogu. I da uzmem Whey, ja bi samo povecao ishranu...tesko da bi birao, ne mogu ja tako. Ali opet, sad mislim da ga necu ni uzimati.

V

Senior Member
Jun 8, 2005
20,110
  • V

V

Vidi, kao sto ti je Gio vec rekao treba ti otprilike oko 2gr proteina po kilogramu tezine, ako imas love najbolje je uzimati 2-3 puta dnevno, a ako ne najbolje je odmah poslije treninga. Pred spavanje takodje mozes, mada ja licno mislim da je bolje uzeti mladi sir, a uz dorucak popiti protein. To sto ljudi uzimaju po 5 puta dnevno je ja mislim pretjerivanje, jer sa svakim obrokom ti uneses i proteine, jedino ako si mrcina i prfoesionalac onda ok.

Isto tako kao sto ti je Vlatko rekao neces vidjeti neke nagle rezultate ili skok u kilazi, ali ce ti definitivno pomoci sto u izgradnji mase, sto u oporavku misica i samim tim izdrzljivosti i snazi.

I kad kupujes gledas koliko ima servinga i samim tim racunas koliko ti moze biti.

Ja licno smatram da je protein osnovni suplement koji se treba uzimati, ako se razmislja o suplementima a onda ide kreatin.
Ovo potpisujem. Dok sam pio whey, definitivno bi sutradan bio bolji osjecaj, tj. manje bolova i ukocenosti u misicima.

A što se tiče izgradnje mase...ne znam, moje iskustvo nije bilo takvo, ali ja jesam i štedio na tome pa možda je to to.

Oggy

and the Cockroaches
Dec 27, 2005
7,511
Ovo potpisujem. Dok sam pio whey, definitivno bi sutradan bio bolji osjecaj, tj. manje bolova i ukocenosti u misicima.

A što se tiče izgradnje mase...ne znam, moje iskustvo nije bilo takvo, ali ja jesam i štedio na tome pa možda je to to.
Ma iskreno nisam ni ja dobio strasno na masi, ali to je kad skontas i normalno. Imas gainere koji su tu da ti nabiju masu, dok sa cistim proteinom i kvalitetnom (citaj normalnom, ili jacom) prehranom ces doboti 1-2kg mjesecno maksimalno. I naravno ako ne cigancis :D

Svi ti nagli skokovi na masi nisu ni dobri, jer uglavnom znaci da si nabio masti a ne misice.

A Dule s obzirom da ti pratis Vince del Montea ili kako se vec zove, zar nisi gledao kada on govori da jedine preparate koje on preporucuje i to ovim redoslijedom su: vitamini, protein, kreatin i da sve ostalo je luksuz...

Dostoevsky

Tzu
Administrator
May 27, 2007
88,989
Ma iskreno nisam ni ja dobio strasno na masi, ali to je kad skontas i normalno. Imas gainere koji su tu da ti nabiju masu, dok sa cistim proteinom i kvalitetnom (citaj normalnom, ili jacom) prehranom ces doboti 1-2kg mjesecno maksimalno. I naravno ako ne cigancis :D

Svi ti nagli skokovi na masi nisu ni dobri, jer uglavnom znaci da si nabio masti a ne misice.

A Dule s obzirom da ti pratis Vince del Montea ili kako se vec zove, zar nisi gledao kada on govori da jedine preparate koje on preporucuje i to ovim redoslijedom su: vitamini, protein, kreatin i da sve ostalo je luksuz...
Ma gledao sam, i pratim i dalje sta ispusta.

Ne znam dal si ti video, al on je isto rekao da od koriscenja suplemenata ti dobijes maximalno 5-10% a ostale je sve do tebe i hard core. Kaze da to uopste ne pomaze toliko koliko se prica.

Ja sam cisto hteo da me nesto pogura, imam osecaj da stojim u mestu i da mi su mi rezultati u zadnjih par meseci na niski. Jedino mi je malo ruka porasla, al i ne mogu da dobijem nista vise dok se ne ugojim. Imam, sta, 68 kila...treba mi jos mase, al nema sanse da gutam protein tek tako, nebi davao pare za to, previse je to za moj dzep...i jos plus moram da jedem ko prase i jos plus da biram.

Ne znam...idem ja sad na ramena i trbusnjake, a posle sta bude :p

Oggy

and the Cockroaches
Dec 27, 2005
7,511
Ma gledao sam, i pratim i dalje sta ispusta.

Ne znam dal si ti video, al on je isto rekao da od koriscenja suplemenata ti dobijes maximalno 5-10% a ostale je sve do tebe i hard core. Kaze da to uopste ne pomaze toliko koliko se prica.

Ja sam cisto hteo da me nesto pogura, imam osecaj da stojim u mestu i da mi su mi rezultati u zadnjih par meseci na niski. Jedino mi je malo ruka porasla, al i ne mogu da dobijem nista vise dok se ne ugojim. Imam, sta, 68 kila...treba mi jos mase, al nema sanse da gutam protein tek tako, nebi davao pare za to, previse je to za moj dzep...i jos plus moram da jedem ko prase i jos plus da biram.

Ne znam...idem ja sad na ramena i trbusnjake, a posle sta bude :p
Ma ja mislim da i on pertjeruje, jer sam gledao ljude koji uzimaju suplemente i fakat napreduju, i sav protein koji "progutas" nije bezveze ako ces tada trenirati, ali kao sto vlatko rece nemoj sada ocekivati odmah drasticne rezultate. A sto se tice ishrane, jedi jace i izbjegavaj nezdravu hranu ali ne po BB pravilima. Tesko je nabiti masu i trbusnjake zajedno :D

Moj ti je savjet sjedi i jos malo razmisli, ili sacekaj kad skupis lovu pa uzmi fino sto si zamislio i pici trening pravo dok to ne potrosis. Kako god okrenes nije ti nikakva frka.

Btw valja i meni sada noge radit', jos kada me upala uhvati :D

giovanotti

ONE MAN ARMY
Aug 13, 2004
13,725

:tup: tacno tako.

giovanotti

ONE MAN ARMY
Aug 13, 2004
13,725
Pazi Dule , ako vezbas trebalo bi da uzimas ovako:
40% proteina
50% ugljenih hidrata
10% masti
(tako je po americkoj skoli, jer u Srbiji a verujem i u ostalim zemljama bivse Jugoslavije je jos uvek na snazi 1) meso, riba i jaja 2) zitarice 3) mleko i mlecni proizvodi 4) masti 5) voce 6) povrce 7) slatkisi tj seceri , tako da ima 7 grupa namirnica).
E sad sta je tu glavno pitanje, nacin na koji mi zivimo nase zivote nam ne omogucava da imamo po 5 obroka dnevno ravnomerno rasporedjenih i to sa pravim odnosom svih grupa namirnica, nego se dosta toga svodi i na peciva, sendvice, pice sa kioska i pljeskavice...a sve to uokviriti u nekih 2500kcal do 3000kcal koliko ti najverovatnije treba dnevno je prakticno nemoguce...
Tako da bez striktnog pridrzavanja tog nacinu ishrane ti tesko mozes da vidis zeljene rezultate , vezbanjem ces dobiti misice, izdefinisaces telo, trcanjem pola sata dnevno i to da ti puls bude oko 130/min ces uspeti da odradis kardio-trening i da "przis" masti (jer to ubrzava metabolizam) ali pitanje je ko sve to moze? Nema se vremena za to.
Zato lepo jedi kao sto si do sad jeo, jer balansiranje ishrane je izuzetno zahtevna stvar i budi presrecan sto ne mozes da se ugojis, bar u ovom periodu.

V

Senior Member
Jun 8, 2005
20,110
  • V

V

Nije valjda osobno iskustvo? :D

Jebi ga, kad je nesto u genima zacrtano, mozes se jebat. Sto se toga tice, ja sam najebo ko zuti. :p

Dostoevsky

Tzu
Administrator
May 27, 2007
88,989
Hvala vam na odgovorima. :)

Ja? Nema sanse, ako budem nastavio da vezbam nece mi smetati ako se malo ugojim :D Imam ispod 70, al nebi mi smetalo da na ovu visinu imam i do 85.

Sve se to da skinuti i izdefinistati ;)

Oggy

and the Cockroaches
Dec 27, 2005
7,511
Ljudi imal' kod vas vrucine? Sta je ovo mati mila, za izluditi, jos ja juce u Mostaru bio i 44C u autu pokazivalo :D

O treningu da i ne pricam...

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 17)