Help with firewall (1 Viewer)

vitoria_Ally

Senior Member
Jul 14, 2002
7,232
#1
I dont use any firewall programm, but I know that I should :redface:

Could you recommend me sth, which of them I should use?

I would like to have sth users friendly, but I want it to be high protective too.

Can anyone help me with this please? :)
 

Martin

Senior Member
Dec 31, 2000
56,836
#2
I've heard a lot of good things about zonealarm but I've never used it myself.

I don't need a personal firewall cause I have a hardware firewall.
 
OP
OP
vitoria_Ally

vitoria_Ally

Senior Member
Jul 14, 2002
7,232
#3
Ok thanks, I will try to look for it :)

Forgive me my ignorance in this ;) but what exactly is hardware firewall?
Or just write sth more about that, if you can.
 

gray

Senior Member
Moderator
Apr 22, 2003
30,077
#4
Zonealarm's okay

and what he meant by a hardware firewall was, whatever device manages his network, there's a built-in firewall. Some modems have routers and DHCP servers built in etc.
 

Martin

Senior Member
Dec 31, 2000
56,836
#5
Yeah, my modem has a built in firewall, NAT and dhcp. Although I'm thinking about setting up a dhcp+dns myself on a separate box. :undecide:
 

gray

Senior Member
Moderator
Apr 22, 2003
30,077
#7
Well if ur modem doesn't have firewall, then no amount of 'special settings' will allow u to use ur hardware for a firewall.

You'll have to use a software firewall, I heard Tiny Personal Firewall is okay, but I just use the Windows XP one.
 
OP
OP
vitoria_Ally

vitoria_Ally

Senior Member
Jul 14, 2002
7,232
#8
++ [ originally posted by gray ] ++
Well if ur modem doesn't have firewall, then no amount of 'special settings' will allow u to use ur hardware for a firewall.
I was asking about sth else :)

Let's say my modem has a built in firewall.
Do I need anything more from my net provider?

Here you are example with phone to make clear, what I'm asking about:
I have very good landline telephone, but some functions dont work there, cause my phone operator doesnt have some settings, which I needed to make it working.

So: do I need only special modem, or do I need sth more from my net provider?



You'll have to use a software firewall, I heard Tiny Personal Firewall is okay, but I just use the Windows XP one.
So I will check out this one too.
 

Martin

Senior Member
Dec 31, 2000
56,836
#9
++ [ originally posted by vitoria_Ally ] ++
Here you are example with phone to make clear, what I'm asking about:
I have very good landline telephone, but some functions dont work there, cause my phone operator doesnt have some settings, which I needed to make it working.

So: do I need only special modem, or do I need sth more from my net provider?
Whether you can use your modem as a firewall entirely depends on the modem itself. As regards the phone line, from my modest understanding, any regular phone line will do to serve dial-up/DSL.
 
OP
OP
vitoria_Ally

vitoria_Ally

Senior Member
Jul 14, 2002
7,232
#10
++ [ originally posted by Alex ] ++


Whether you can use your modem as a firewall entirely depends on the modem itself. As regards the phone line, from my modest understanding, any regular phone line will do to serve dial-up/DSL.
Ok, that's what I was asking about, thanks :)


Oh with phone it was just an example: how operator's settings affected my own phone some time ago.
 

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)