Help with firewall (1 Viewer)

vitoria_Ally

Senior Member
Jul 14, 2002
7,232
#1
I dont use any firewall programm, but I know that I should :redface:

Could you recommend me sth, which of them I should use?

I would like to have sth users friendly, but I want it to be high protective too.

Can anyone help me with this please? :)
 

Buy on AliExpress.com

Martin

Senior Member
Dec 31, 2000
56,870
#2
I've heard a lot of good things about zonealarm but I've never used it myself.

I don't need a personal firewall cause I have a hardware firewall.
 
OP
vitoria_Ally

vitoria_Ally

Senior Member
Jul 14, 2002
7,232
  • Thread Starter
  • Thread Starter #3
    Ok thanks, I will try to look for it :)

    Forgive me my ignorance in this ;) but what exactly is hardware firewall?
    Or just write sth more about that, if you can.
     

    gray

    Senior Member
    Moderator
    Apr 22, 2003
    30,143
    #4
    Zonealarm's okay

    and what he meant by a hardware firewall was, whatever device manages his network, there's a built-in firewall. Some modems have routers and DHCP servers built in etc.
     

    Martin

    Senior Member
    Dec 31, 2000
    56,870
    #5
    Yeah, my modem has a built in firewall, NAT and dhcp. Although I'm thinking about setting up a dhcp+dns myself on a separate box. :undecide:
     
    OP
    vitoria_Ally

    vitoria_Ally

    Senior Member
    Jul 14, 2002
    7,232
  • Thread Starter
  • Thread Starter #6
    Ok...

    So hardware firewall depends on my modem, right?
    I dont need some special settings from my net provider?
     

    gray

    Senior Member
    Moderator
    Apr 22, 2003
    30,143
    #7
    Well if ur modem doesn't have firewall, then no amount of 'special settings' will allow u to use ur hardware for a firewall.

    You'll have to use a software firewall, I heard Tiny Personal Firewall is okay, but I just use the Windows XP one.
     
    OP
    vitoria_Ally

    vitoria_Ally

    Senior Member
    Jul 14, 2002
    7,232
  • Thread Starter
  • Thread Starter #8
    ++ [ originally posted by gray ] ++
    Well if ur modem doesn't have firewall, then no amount of 'special settings' will allow u to use ur hardware for a firewall.
    I was asking about sth else :)

    Let's say my modem has a built in firewall.
    Do I need anything more from my net provider?

    Here you are example with phone to make clear, what I'm asking about:
    I have very good landline telephone, but some functions dont work there, cause my phone operator doesnt have some settings, which I needed to make it working.

    So: do I need only special modem, or do I need sth more from my net provider?



    You'll have to use a software firewall, I heard Tiny Personal Firewall is okay, but I just use the Windows XP one.
    So I will check out this one too.
     

    Martin

    Senior Member
    Dec 31, 2000
    56,870
    #9
    ++ [ originally posted by vitoria_Ally ] ++
    Here you are example with phone to make clear, what I'm asking about:
    I have very good landline telephone, but some functions dont work there, cause my phone operator doesnt have some settings, which I needed to make it working.

    So: do I need only special modem, or do I need sth more from my net provider?
    Whether you can use your modem as a firewall entirely depends on the modem itself. As regards the phone line, from my modest understanding, any regular phone line will do to serve dial-up/DSL.
     
    OP
    vitoria_Ally

    vitoria_Ally

    Senior Member
    Jul 14, 2002
    7,232
  • Thread Starter
  • Thread Starter #10
    ++ [ originally posted by Alex ] ++


    Whether you can use your modem as a firewall entirely depends on the modem itself. As regards the phone line, from my modest understanding, any regular phone line will do to serve dial-up/DSL.
    Ok, that's what I was asking about, thanks :)


    Oh with phone it was just an example: how operator's settings affected my own phone some time ago.
     

    Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)