Prøv at hør her. I Italien findes flere forskellige varianter - jeg har selv spist frikadeller, som vi kender dem herhjemme, hos min familie på Sicilien.
Adonis - Jeg har læst det link du lagde op før, og de skriver det kan spores tilbage til romerne. Hele den side handler jo netop om, at det ikke er så dansk som vi tror, men er taget med hertil af immigranter.
"Ordet frikadelle stammer i følge "Politikens nudansk ordbog med etymologi" fra det tyske ord Frikadelle - som er en sammenblanding af det italienske ord "frittatella" (afledt af "fritto" = stegt) og de franske ord "fricandeau, fricassé" = miskmask, sammensurium."
Det er bevis nok for mig.
Edit: Jeg har nok styr på min kartoffelhistorie.
Så at du har spist kødboller i Italien gør frikadellen italiensk, selvom du ingen beviser har for denne påstand?
Som du tydeligt kan læse, har vi i Danmark spist kødboller før vi kaldte det en frikadelle.
Og hvilken signifikant italiensk immigration til Danmark, gør, at det var italienerne, der bragte frikadellen til Danmark?
Så fortæl mig gerne igen, hvad gør frikadellen mere italiensk end dansk?
Frikadellen er jo netop så dansk, som vi tror. Den har flere hundrede år på bagen i Danmark, og det gør den dansk. Om trehundrede år er spaghetti med kødsovs også dansk, præcis som pasta og polenta er italiensk på trods af, det er opfundet af henholdsvis kinesere og indianere.
At der sket kulturel påvirkning gennem indvandring, ved alle jo, men din påstand er stadig udokumenteret i sådan en grad, at det udstiller dine egen formåen.